SAĞLIKLI GIDA ÜRETİM VE TÜKETİM PROJESİ

lab_foto19

Ülke genelinde 700 den fazla gıda üreticisi/satış noktası olan sektör üyelerimizi temsilen ve Yönetim Kurulu üyelerimizle istişare ederek, MÜSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulumuzun hazırladığı“Sağlıklı Gıda üretim ve Tüketim Projesi”, uygulamaya geçirilmek üzere 19-07-2016 tarihinde GTH Bakanlığı makamına sunulmuştur.

Projede; Üreticiye yönelik Denetim, Ceza, İFŞA vb. yöntemlerin uygulamaları sonucunda tüketicinin sağlıklı gıda teminini tam olarak karşılamadığı değerlendirildiğinden, gönüllülük ilkesini esas alarak ve de KOSGEB desteği ile üreticilerin son ürünü piyasaya vermeden önce, yeniden belirlenecek TGK asgari sağlık kriterlerinin analiz edilmesi ve sağlık yönünden uygun ürünlerin tüketiciye sunulmasında süreklilik amaçlanmıştır.

PP Detaylı  proje sunumu için aşağıdaki linki tıklayınız.
saglikli_gida_uretim_tuk_projesi_19-07-2016
HAZIRLAYAN
Vet. Hekim Dr. Can DEMİR
MÜSİAD Gıda, Tar. ve Hyv. Sektör Krl. Danışmanı
vetdr@candemir.name.tr

MÜSİAD’ın Sağlıklı Gıda Üretim ve Tüketim Projesi ön kabulü onaylandı 

MÜSİAD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu, 24-08-2016 çarşamba günü  T.C. Gıda, Tar. ve Hayv. Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğüne Sağlıklı Gıda Üretim ve Tüketim Projesini sundu …
 
musiad_gthbak_proje_top_resim1musiad_gthbak_proje_top_resim3